Sluiten

De beste mensen voor 2017

"Waar angst verdwijnt, kan talent tot wasdom komen."

onze visie

In een levensbedreigende situatie is angst een heel nuttige emotie. We komen daarmee in een primaire staat van verdediging en lijfsbehoud. FEAR, als afkorting van ‘Forget Everything And Run’. Want geluk en groei zijn dan even ondergeschikt aan ontkomen en overleven.

Gelukkig komt zo’n acute dreiging, waarin angst functioneel is, niet zo vaak voor. De ongekende kracht van angst, en de invloed die je er van krijgt, is door de eeuwen heen echter aangewend door koningen en kerken, populisten en terroristen, werkgevers en wetgevers, managers en medewerkers, ouders en omstanders, leraren en leeftijdsgenoten, marketeers en media. In 2016 werd deze ongekende en ontwrichtende kracht van angst heel zichtbaar. Vertrouwen en logica maakten plaats voor verdediging en lijfsbehoud, waardoor bondgenootschappen, waarden en de kracht van het collectief afbrokkelden. Door angstgevoelens wordt het stress-systeem van ons lichaam namelijk voortdurend actief gehouden. We komen niet meer optimaal in de staat van groei, maar blijven in een permanente staat van verdediging hangen.

Dat onderdrukt ons potentieel. Omdat we misschien niet meer zo aardig gevonden worden als we kritischer zouden zijn. Omdat we bang zijn dat de kwaliteit anders is, als we meer zouden delegeren. Omdat mensen kunnen denken dat we zwak zijn, wanneer we wat vaker hulp zouden vragen. Dat we misschien minder belangrijk zijn, als anderen groeien. Dat verandering of nieuwkomers een bedreiging vormen. Door dat soort gevoelens zijn we in sommige organisaties meer in competitie met elkaar dan met de markt.

Wat zou het ons opleveren als we in 2017, allemaal, één persoonlijke, diepgewortelde angst zouden durven overwinnen. FEAR, als afkorting van ‘Face Everything And Rise’. Minder angst voor en meer vertrouwen in de toekomst en elkaar. Hoeveel goeds en gezamenlijke groei zou ons dat brengen! In onszelf, in onze organisaties en in de wereld om ons heen.

Dit bijzondere voornemen en wat dat van ieder individueel vraagt, was daarom het centrale thema van het nieuwjaarsontbijt, waarmee we als team Siebert & Wassink vanmorgen aan 2017 begonnen. Een nieuwjaarsduik in het diepe, voor onze nieuwe collega Ayla Bennink. Met haar persoonlijke motto, overwon zij eventuele schroom of koudwatervrees.

Het belooft een mooi jaar te worden! Wij wensen u vertrouwen in de beste mensen en dragen daar graag deskundig en bevlogen aan bij, door organisaties met talent te versterken.

« Terug naar het overzicht