Sluiten

Loon na werken

"De mooiste plek is meestal het moeilijkst te bereiken."

onze visie

Vroeger was alles beter… toen de kratten bier nog van hout waren en we flink moesten doorzuipen om de kachel aan te houden.

Maar wat een tergend trage tijd was dát! Zonder internet, zonder sociale media, zonder WhatsApp. In de krant stond het nieuws van gisteren, pas morgen werd je brief bezorgd en je moest een week wachten op de volgende aflevering van je favoriete TV-serie. Niks ging snel of vanzelf, alles koste tijd én moeite.

Neem dan 2017. Wat je voor 10.00 uur online bestelt, heb je vandaag nog in huis. Films, series en muziek zijn onmiddellijk en moeiteloos beschikbaar, waar en wanneer we maar willen. Je hoeft zelfs niet meer te wachten tot de reclame voorbij is. Alles wat je wilt hebben, kun je nu direct en zonder moeite krijgen. Wil je op date? Swipe naar rechts…

Dankzij de digitalisering, drones en 3Dprinters zullen we in de toekomst nóg sneller kunnen beschikken over bijna alles wat we maar willen. Bijna alles ja… Want communicatieve vaardigheden, betekenisvolle relaties en werkgeluk zullen nooit online of instant verkrijgbaar zijn. Succes en satisfactie liggen nu eenmaal niet in de appstore. Iets wezenlijks bereiken vraagt om hard werken, vallen, opstaan en doorgaan als het tegen zit.

Afzien of er liever van afzien?

Dat doorzetten gaat veel mensen steeds minder goed af. Ze haken af als het werk niet spannend genoeg is, of branden af als het werk juist te spannend wordt. Jezelf kunnen zijn en iets doen waar je blij van wordt, lijkt belangrijker te worden dan je ontwikkelen en te werken aan iets wat echt gelukkig maakt. Al die quasi blije berichten van onze digitale vriendjes op Facebook, Snapchat of Instagram, helpen daar natuurlijk ook niet echt bij.

Voldoening in je werk, ontwikkeling, zelfvertrouwen, liefde of levensgeluk. Wat van waarde is, komt niet snel of simpel. En al helemaal niet wanneer je constant met je neus in je telefoon zit.

« Terug naar het overzicht