Sluiten

Droomstart

"Een doel blijft een droom zonder deadline."

onze visie

Al meer dan 14 jaar schrijf ik elke week de maandagmorgenquote van Siebert & Wassink. Gewoon omdat we vinden dat je van een toonaangevend adviesbureau mag verwachten dat wij onze visie, passie, kennis en ervaring delen met klanten, relaties en andere geïnteresseerden.

Bijna elke week krijgen we leuke en dankbare reacties. Vaak omdat onze lezers er iets in herkennen of er motivatie en ideeën uithalen. Soms omdat ze perfect passen binnen een thema wat die week op de agenda staat. Vaak is er ook bewondering, dat het elke maandag lukt om de inspiratie, tijd en toewijding te vinden die ervoor nodig is.

Met dat laatste is iets geks aan de hand. Juist ómdat het een wekelijkse belofte aan onze relaties is,  lukt het ook elke week opnieuw. Als we hadden gedacht: “Laten we af en toe een mooi stuk schrijven vanuit onze visie, dan kwam het er waarschijnlijk zelden tot nooit van”. Ooit komt nooit. Het heet niet voor niets de maandagmorgen-quote: Dat heeft een doel én een deadline in zich.

In gesprekken horen we nog al eens dingen als “Ik zou ook wel eens een blog willen schrijven maar ik ben zo druk, ik had ook graag ondernemer willen worden, maar ik heb nooit die stap gezet, ik zou ook weer eens wat aan mijn ontwikkeling moeten doen, maar het komt er nooit van”.

Tegen alle mensen met wensen zouden we willen zeggen: Stop met dromen, start met doen. De maandagmorgen quote van vandaag is kort genoeg, zodat er nog tijd overblijft om een startdatum te prikken voor je eigen prachtige plannen. Geef goede voornemens een deadline. Een betere inspiratie is er niet.

« Terug naar het overzicht