Sluiten

Veerkracht

"Je mentale veerkracht bepaalt hoe hoog je opveert, nadat je de bodem hebt geraakt."

onze visie

Net toen stadsgenoot Feyenoord een beetje lekker in hun kampioenswedstrijd leek te komen, sloeg reuzendoder Excelsior toe. Op deze tegenslag was niemand in Rotterdam voorbereid. De club die na 18 jaar weer eens kampioen zou worden, was na deze tegengoal volledig de kluts kwijt. In plaats van op te veren als een ware kampioen, gingen de schouders hangen bij spelers en legioen. Alsof alles al verloren was. Met die overtuiging sta je vanzelfsprekend in no-time met 3-0 achter. Een tegengoal is voor een verliezer een excuus voor het falen en voor de winnaar de inspiratie om het beste uit zichzelf te halen.

Opgeven of opveren

Waar ‘lucky’ Ajax, vaak terecht, nogal wat arrogantie wordt verweten, kan ‘falend’ Feyenoord iets leren van dat zelfvertrouwen. Veerkracht ontstaat alleen als je ervan overtuigd bent, dat je beter kunt en je hart je er doorheen zal slepen. Ook als het even tegenzit. De pessimist krijgt gelijk, de optimist krijgt geluk.

Je hoeft niet luid van de daken te schreeuwen dat je de beste bent. Dat is een schrijnende roep om erkenning. Je moet er wél echt in geloven én het elke dag opnieuw laten zien, vooral als het even tegenzit. Hoe goed we ook zijn, we krijgen allemaal wel eens een tegengoal in onze loopbaan of ons leven. Het gaat er niet om wát je overkomt, maar hóe je het te boven komt.

Zondag zullen we weten of Feyenoord haar veerkracht kan hervinden en De Kuip zal kolken van vreugde, of vollopen met tranen.

Walk on!

« Terug naar het overzicht