Sluiten

Ikigai

"De meest rendabele belegging, is een investering in jezelf."

onze visie

Ikigai is een fascinerend begrip uit de Japanse filosofie. Je bent op je krachtigst als vier fundamentele aspecten samenvallen in wat je doet.

Je moet er van houden, je moet er goed in zijn, de wereld heeft het nodig en je kunt er je brood mee verdienen. Mensen die werk doen waarin deze 4 elementen samenvallen zijn gelukkiger en gezonder.

Een simpel en doeltreffend uitgangspunt. In de praktijk blijkt die perfecte symbiose van alle vier elementen voor veel mensen echter lastig te realiseren. Wanneer een deel van die vier elementen ontbreekt, ontstaat er vroeg of laat stress of onvrede.

Zo kun je doen waar je in uitblinkt en er ook nog voor worden betaald. Dat heet een beroep. Niks mis mee, maar als je niet gelukkig wordt van dat werk, wordt dat een steeds grotere opgave. Dan ontstaat er een verlangen om vooral je passie na te streven. Iets doen wat je zielsgelukkig maakt en waar je goed in bent. Maar als de wereld niet op jouw gepassioneerde prestaties zit te wachten en werkgevers of afnemers er niet voor willen betalen, landt je vanzelf met je beide benen in de werkelijkheid. De vier elementen leveren verschillende combinaties op:

  • Missie: Je houdt ervan en de wereld heeft het nodig
  • Roeping: De wereld wil het en wil je er zelfs voor betalen
  • Beroep: Je wordt er voor betaald en je kunt het ook nog
  • Passie: Je kunt het en je houdt ervan

Wanneer het jeukt in je leven of loopbaan, komt dat vaak omdat een van de elementen ontbreekt of je opbreekt. Een loopbaanassessment van Siebert & Wassink geeft je verrassende antwoorden waarmee je deze vier elementen beter in evenwicht kunt krijgen. Het verkennen van missie, roeping, beroep en passie. Laat dat nou uitgerekend de Ikigai van onze assessmentadviseurs zijn.

« Terug naar het overzicht