Sluiten

Schrijfkwaliteit

"Lang leve de lettertjes, en de fantasie om ze in de juiste volgorde te plaatsen."

onze visie

Sympathiek aanbod van mij; Johan een lang weekend weg, ik schrijf de quote wel! Nog nooit gedaan, maar compagnons moeten elkaar kunnen vervangen als dat nodig is. Al schrijvende realiseer ik me wat ik mij op de hals heb gehaald. Een quote schrijven en deze doordringen met rake teksten, logische verbanden, humor, ongevraagd advies en prikkelende plaagstootjes, is zo makkelijk nog niet. Maar ja, beloofd = beloofd. Oftewel, gewoon woorden husselen en komen tot een quote… die door duizenden van onze relaties maandagochtend aandachtig wordt gelezen. Ik voel de druk toenemen. Al ploegend achter mijn laptop kom ik erachter wat een van de kwaliteiten van Johan is. Niet dat ik deze kwaliteit niet kende, maar soms moet je het zelf weer even ervaren om het te realiseren. Het schijnbare gemak waarmee hij iedere zondagavond (en soms zelfs ‘s-nachts) weer een actueel thema ombuigt in een gepeperde quote, is een bijzondere kwaliteit van Johan en voor Siebert & Wassink van onschatbare waarde. Ik doe enkele pogingen om in de buurt te komen van zijn schrijfniveau, maar kom er al snel achter… laat maar.

Ooit bedachten we om als bureau iedere week iets van ons te laten horen richting onze relaties. Laten horen werd laten lezen. We bedachten ook direct dat we niet iedere week een commerciële boodschap de wereld in wilden slingeren, daar heeft men snel het zin vanaf. We zijn meer van de inhoud. De eerste quote “Delen is het nieuwe vermenigvuldigen” was snel geboren. Met daarbij een korte uitleg van deze quote. Inmiddels zijn we vele jaren verder en de quote is een soort handelsmerk van ons bureau geworden. Ik durf te stellen dat we daar uniek in zijn. Niet uniek omdat we iedere week een quote schrijven, dat kan iedereen. Wel uniek in de fantasie die Johan heeft om al die letters telkens weer in de juiste volgorde te zetten. Een volgorde die een ander niet op die wijze kan bedenken. Ooit zei iemand tegen mij: “Je echte onderscheidende vermogen zit in je kwaliteiten die niet kopieerbaar zijn.” Bij Johan ben ik vandaag weer eens herinnerd aan een niet kopieerbare kwaliteit van hem. Hulde!

Mocht je deze week een rustig moment hebben, denk dan eens na over waar jij wereldkampioen in bent; welke kwaliteit van jou is niet kopieerbaar door anderen? Want als je dat weet, heb je iets unieks in handen! En het inzetten van je unieke kwaliteiten levert altijd prachtige resultaten op. Voor ons en voor onze relaties; wekelijks een verse quote!

« Terug naar het overzicht