Sluiten

Waarom een incompany recruiter?

Zelf doen of uitbesteden? Dat is altijd de eerste vraag wanneer er een vacature moet worden ingevuld. De argumenten om het zelf te doen zijn vaak ‘kosten’, kennis van de eigen organisatie en het opbouwen van een eigen naam als werkgever in de markt. De redenen om het uit te besteden zijn meestal ‘tijd + snelheid’, de kennis van de arbeidsmarkt of geen rompslomp willen.

Untitled-2

 

 

 

 

 

 

 

Een Incompany recruiter van Siebert & Wassink combineert de voordelen van ‘zelf doen’, met de toegevoegde waarde van uitbesteden. Onze recruiter werft en selecteert één of meerdere dagdelen per week exclusief voor uw organisatie. Daarmee verlagen we kosten en verhogen we de selectiekwaliteit en uw werkgeversimago. Dát is RPO (recruitment process outsourcing) anno nu!

De ervaring van onze klanten

Soms bellen organisaties ons pas wanneer ze er zelf of met hun ‘vaste bureau’ niet uitkomen. Of wij dan alsjeblieft willen ‘meezoeken’. Dat vinden we dan niet zo effectief. Want wat voor nut heeft het als wij in dezelfde vijver gaan vissen. Interessanter is om te verkennen waarom het nog niet is gelukt en hoe het beter kan.

Soms heeft de vacaturehouder of het ingeschakelde bureau niet voldoende informatie, focus, aandacht of het juiste netwerk. In andere gevallen  haken goede en gewilde kandidaten af omdat er intern niet adequaat wordt gereageerd.

Onze W&S specialist komt een een vaste dag per week en brengt onze expertise en ons netwerk mee in uw organisatie. Dat geeft een boost aan het W&S proces in snelheid, kwaliteit en budgetbeheersing. Onze klanten zijn er zeer enthousiast over:

Martin Hinsenveld, Managing Director HP Valves

Recruitment lag bij ons in de lijn. Iedere manager was verantwoordelijk voor het invullen van de vacatures op zijn/haar afdeling. We hebben hier bewust voor gekozen, ook omdat wij geen HR-afdeling in ons bedrijf hadden ingericht. Dit leidde tot teveel problemen: het kostte management veel tijd, het was in-efficiënt en versnipperd waardoor de doorlooptijden onaanvaardbaar lang werden. We kregen echt signalen dat het anders moest: een te hoog verzuim, hogere faalkosten en zelfs het verlies van opdrachten.”

Wij kennen Siebert & Wassink al heel lang, sterker nog, als klant van het eerste uur, maken wij al ruim 15 jaar gebruik van diverse HR-diensten. Zij kwamen met de oplossing door één van hun adviseurs, Pieter-Bas van Vliet, een dag per week bij ons te detacheren om ons te helpen bij het invullen van onze moeilijk invulbare vacatures.

Wij zijn actief in een wereldwijde markt en zien volop kansen voor groei maar dan moet je wel die mensen kunnen vinden die je nodig hebt om die groei te realiseren. Het op het juiste moment kunnen aantrekken van het beste talent is voor ons dan ook van cruciaal belang.

Inmiddels zijn we ruim 2 jaar verder en heeft Pieter-Bas ervoor gezorgd dat wij onze groeipotentie maximaal hebben kunnen waarmaken. In deze periode hebben we meer dan 40 hoogopgeleide professionals uit de schaarse arbeidsmarkt weten aan te nemen. Hierbij gaat het vooral om jong en technisch talent. We merken dat de doorlooptijd aanzienlijk is verkort, de kwaliteit van de kandidaten is toegenomen én ons management wordt volledig door Pieter-Bas ontzorgt. Zij krijgen goede kandidaten voorgesorteerd die in principe benoembaar zijn. Management heeft dan vaak ook nog de mogelijkheid om te kunnen kiezen.

Zo kunnen wij ons blijven focussen op waar wij goed in zijn en is onze constante vraag in goede handen bij onze eigen, in deeltijd werkende recruiter. Ik zie het echt als groot voordeel dat Pieter-Bas wekelijks bij ons in huis is. Hierdoor kent hij de organisatie door en door en weet hij vaak ook pro-actief in te spelen op situaties. Hij heeft een goed gevoel ontwikkeld voor het selecteren van de beste passende kandidaten en is in staat om als ambassadeur van HP valves te fungeren, zowel bij sollicitatiegesprekken maar ook in zijn externe contacten met bureau’s, opleidingsinstituten en andere relevante partijen.

Lees meer
Lees minder

Arno Dijkstra, HR Manager Benelux van Kramp

Recruitment is een vak

Het is niet iets dat je erbij doet. Onze HR business partners zijn generalisten en weten overal iets van. De focus ligt daardoor niet op recruitment. Juist in onze groeiende organisatie waar het aantrekken van nieuwe mensen essentieel is, moet de aandacht en focus juist wel liggen op Werving & Selectie. Dat is precies wat Catharine van Siebert & Wassink brengt…

Met aandacht achterhalen waar het talent zit, daar is expertise en tijd voor nodig. Goede mensen moet je niet zoeken. Goede mensen moet je kennen. Daarom is Catharine tegelijkertijd ook actief met het opzetten van een Kramp talentpool. Daarmee kunnen we snel en adequaat te reageren op veranderingen in ons personeelsbestand. We zitten er steeds meer bovenop dankzij deze maatwerkoplossing.

Wat heeft het Kramp tot nu toe opgeleverd

  • We kunnen sneller reageren richting kandidaten
  • De doorlooptijd is korter, dus vacatures worden sneller vervuld
  • Open sollicitaties worden sneller opgepakt
  • De kosten zijn gereduceerd want we maken steeds minder vaak gebruik van bemiddelingsbureaus
  • HR kan zich focussen op andere belangrijke onderwerpen

De prettige stijl van communiceren en het grote verantwoordelijkheidsgevoel van Catharine maken de samenwerking met Siebert & Wassink tot een bijzonder succes.

Lees meer
Lees minder

Bas Schunselaar, Managing Director Operations Vernay Europa

Wij zagen de noodzaak om onze organisatie te versterken met nieuwe medewerkers. Ons bedrijf groeit en de organisatie moet hier op worden aangepast.  Tegelijkertijd speelden er diverse projecten op HR waardoor er niet altijd de juiste aandacht aan het werven en selecteren gegeven kon worden. Hierdoor duurde het té  lang voordat we de functies ingevuld kregen Dit had allerlei ongewenste effecten zoals een te hoge werkdruk, verzuim en een lange doorlooptijd van projecten.

Omdat we al langer samenwerken met Siebert & Wassink op het gebied van Selectie en Assessments hebben we contact met hen opgenomen en ons probleem besproken. Zij kwamen met een verrassend goede oplossing: .De inzet van Pieter-Bas van Vliet als  Incompany Recruiter voor een dag in de week binnen Vernay Europa.

Uiteindelijk heeft de inzet van Pieter-Bas ertoe geleid dat we al onze openstaande vacatures snel en goed hebben kunnen invullen. De combinatie tussen inlevingsvermogen, drive, resultaatgerichtheid en vakmanschap én zijn aanwezigheid in ons bedrijf leidde tot een snelle en kwalitatieve invulling van onze vacatures en een beter imago op de arbeidsmarkt. Wij kregen de ruimte om onze eigen keuzes te maken op basis van goede sollicitanten. Hierbij hebben wij ons graag laten adviseren. Deze ruimte heeft Pieter-Bas ook gepakt.  Hij kijkt vanuit zijn eigen invalshoek naar mensen en situaties, heeft een bredere  scope op de arbeidsmarkt waardoor er soms verrassende oplossingen werden gevonden.

Je doet het dus echt samen waarbij de Incompany Recruiter ons veel werk uit handen heeft genomen.  De samenwerking is uit een gebrek aan tijd ontstaan maar ons enthousiasme is achteraf vooral gebaseerd op de geleverde kwaliteit.

Wanneer er opnieuw een soortgelijke situatie binnen ons bedrijf zich voordoet kiezen wij zonder aarzeling opnieuw voor de inzet van de incompany recruiter van Siebert & Wassink!

Lees meer
Lees minder

Wat zijn uw wensen?

Vacatures
Erg belangrijkBelangrijkNiet zo belangrijk
Erg belangrijkBelangrijkNiet zo belangrijk
Erg belangrijkBelangrijkNiet zo belangrijk
Erg belangrijkBelangrijkNiet zo belangrijk
Erg belangrijkBelangrijkNiet zo belangrijk
Sluiten

Bel mij terug