Sluiten

Interim management, HR en leiderschap

Doordacht en daadkracht! Dat is de merkbelofte "doen wat het resultaat nodig heeft" van Siebert & Wassink personeelsadvies. Daarmee onderscheiden we ons aantoonbaar van andere consultancybureaus. We schrijven geen dikke rapporten over strategie, koerswijziging, verandermanagement en organisatieontwikkelingen. We vertalen een scherpe analyse liever in concrete verbetering, waarvoor we ons mede-eigenaar voelen.

Interim Management

Verbazen, verbeteren, verankeren. Dat is de kracht van een goede interim-professional. Vanuit deze aanpak versterken wij organisaties. Soms vanuit tijdelijke behoefte aan HR expertise en soms om een pittig verandertraject te leiden. We zijn betrokken bij fusies, overnames, change en reorganisatie. Deze diversiteit aan complexe opdrachten en interessante opdrachtgevers, houdt ons scherp en actueel. De ervaring met mensen en processen, die we als interim-professional aan de binnenkant van bedrijven opdoen, helpt ons ook om onze expertise als extern personeelsadviseur voortdurend bij te slijpen. Wanneer we zelf niet de benodigde expertise in huis hebben, dan spreken we ons uitgebreide netwerk aan. Doen wat het resultaat nodig heeft!

Leiderschapsontwikkeling

Managementcoaching is bedoeld voor directie, MT, team- of projectleiders die willen groeien in hun leiderschap, effectiever leiding willen geven, resultaten willen halen, willen leren omgaan met de weerstand of merken dat er iets anders gevraagd wordt dan voorheen. De managementcoaches van Siebert & Wassink zijn sparringpartner en houden tegelijk een kritische spiegel voor. Dat helpt om ingesleten gedrag te doorbreken en nieuwe vaardigheden te verkennen.

HR en organisatieadvies

Veel van onze klanten hebben niet alle HR specialismen in eigen huis. Bij vragen op het gebied van HR advies, arbeidsvoorwaarden, HR regelingen, functioneren, functiebeschrijvingen of ontslag, vertrouwen zij op onze HR expertise. De HR businesspartner van Siebert & Wassink wordt voor een dag(deel) per week of voor een specifiek project ingezet om te leveren wat nodig is. Als sparringpartner ondersteunen wij ondernemers en managers bij het maken van de juiste beslissingen in organisatieontwikkeling en HR.

Strategie en change

Als directeur of manager is het vrijwel onmogelijk om tegelijk procesbegeleider en deelnemer van strategische sessies te zijn. Siebert & Wassink wordt daarom vaak gevraagd, om deze sessies als facilitator te begeleiden. Deze taak past uitstekend bij onze visie op de rol van businesspartner. Vanuit onze ervaring met zeer diverse organisaties, zijn wij in staat, om de juiste onbevangen vragen te stellen en de vinger op gevoelige plekken te leggen. We brengen kennis, creativiteit en een frisse blik mee, maar zetten u vooral aan het werk én aan het denken. Samen realiseren we een sterk eindresultaat: u de inhoud, wij het proces.

Fusie, overname en reorganisatie

Bij ingrijpende organisatieveranderingen gaat het niet alleen om de financials, maar vooral ook om de mensen. Wat is de beste structuur voor de nieuwe organisatie? hoe goed passen managers en medewerkers in de nieuwe rollen? hoe zorgen we voor een goede transformatie van A naar B?  Is er een sociaal plan nodig? en hoe stemmen we dit af met eventuele vakbonden en ondernemingsraad? Siebert & Wassink heeft zeer ruime ervaring met fusies, overnames en reorganisaties, zowel binnen familiebedrijven, industrie en zakelijke dienstverleners, als binnen woningcorporaties en publieke dienstverleners. Onze aanpak kenmerkt zich door een hoge mate van daadkracht en persoonlijke verantwoordelijkheid voor het gewenste resultaat.

Vraag het ons!