Sluiten

De beste assessment condities

Als eerste assessment bureau van Nederland voorziet Siebert & Wassink Personeelsadvies haar spreek- en assessmentruimten van een hypermodern soundmasking-systeem. Daarbij wordt omgevingsgeluid ingenieus ‘verborgen’ voor het gehoor.

Ongehoord goed

“Een assessment is altijd een momentopname” licht Johan Siebert toe. “Je wilt de garantie kunnen afgeven dat dit belangrijke moment zo zuiver mogelijk is vastgesteld. Storend omgevingsgeluid of onplezierige weerkaatsing mag geen invloed hebben op de testresultaten. We willen gewoon instaan voor ‘ongehoord’ goede assessments”.
Organisaties worden de laatste jaren steeds zorgvuldiger bij het selecteren van de juiste mensen. Diploma’s en werkervaring zijn in de basis belangrijk, maar persoonlijkheid en potentieel bepalen uiteindelijk hoe succesvol iemand wordt. Voorheen werden mensen vaak aangenomen op hun CV en ontslagen om hun gedrag. Dat kunnen bedrijven zich in deze tijd niet meer permitteren. Siebert & Wassink zag het aantal selectie- en ontwikkelassessments dat zij afneemt voor bedrijven, gemeenten en instellingen, gestaag groeien tot ruim 250 per jaar. Volledige concentratie en aangename communicatie zijn daarbij primaire voorwaarden. Om de akoestiek in haar kantoren te optimaliseren, schakelde Siebert & Wassink daarom de expertise van Your Sense in.

Werkklimaat

Bij sfeer en klimaat van een ruimte(-n) wordt allereerst gedacht aan inrichting en temperatuur. De invloed van geluid op het werkklimaat wordt altijd onderschat. Geluidsoverlast is niet voor niets al jaren de onbetwiste nummer één van eindexamenklachten. “Naast hinderlijke omgevingsgeluiden zorgt ook schelle weerkaatsing van intern geluid tot een ongewenste druk in je hoofd” legt Dimitri Lasscher van Y-Sense uit. “Traditioneel wordt onze deskundigheid in geluidsmanagement vooral ingeschakeld bij de inrichting van grote publieke ruimtes zoals kantoortuinen, fabrieken, ziekenhuizen en bijvoorbeeld vliegvelden. Om een prettig en vertrouwelijk gesprek te kunnen voeren is de kwaliteit van het geluid cruciaal, juist ook in kleinere ruimtes”. Naast het dempen van weerkaatsing door akoestische cilinders, wordt de rust en privacy in de assessmentruimtes gewaarborgd door soundmasking. Daarbij worden er tegengestelde geluidsgolven onhoorbaar over het hinderlijke omgevingsgeluid gelegd. Dat maskeert alle geluiden die niet in de ruimte thuis horen, waardoor het eigenlijke gesprek volledig tot zijn recht komt. Bijkomend voordeel is dat het gesprek gegarandeerd binnenskamers blijft. Het systeem werkt in twee richtingen. “Eigenlijk doet een goed assessment dat ook” meent Johan Siebert. “Ons advies richting de klant is evengoed een advies richting de kandidaat. Voor beiden partijen is het belangrijk om de beste keuze te maken.” Verder zorgt het systeem voor een aantoonbare verlaging van het ziekteverzuim indien gebruikt in kantoortuinen en zorgt het ervoor dat mensen zich minder vermoeid voelen na een dag werken in een drukke ruimte. “Assessments, coaching of selectiegesprekken zijn bij Siebert & Wassink al intensief genoeg. Zorgen voor een aangenaam werkklimaat in de spreekkamers is een basisvoorwaarde om goede resultaten te bereiken.”

Lees alles over onze assessments

of

Vraag het ons