Sluiten

Werving en selectie vraagt om focus en regie

Voor de invulling van vacatures zijn veel organisaties afhankelijk van werving- en detacheringsbureaus. Die hengelen er lustig op los, veelal in de zelfde vijver. Niet alleen voor uw organisatie maar ook voor vele anderen. De kans dat daarmee een vacature succesvol wordt ingevuld is sterk afhankelijk van toeval en van de mate waarin het bureau commitment voelt aan en aandacht krijgt van uw organisatie. Focus en de juiste aandacht zijn cruciaal voor het snel en zorgvuldig invullen van een open positie. Regie op het wervingsproces is namelijk minstens zo belangrijk als het voeren van kritische sollicitatiegesprekken. Een goede recruiter is inkoper, verkoper, adviseur en projectleider tegelijk. Niet elke organisatie heeft het volume om zo'n eigen recruiter in dienst te nemen.

Dedicated Deeltijd Recruiter

Siebert & Wassink bedacht daarom het concept van de deeltijd-recruiter. Dat is een specialist van ons die exclusief namens uw organisatie optreedt voor een dag of dagdeel per week. De recruiter neemt u als manager of P&O-er het tijdrovende en gespecialiseerde recruitmentwerk uit handen. Dat bespaart zowel wervingskosten als wervingstijd. De recruiter voert ook op die procedures een strakke regie en zorgt ervoor dat de bureaus steeds goed geïnformeerd zijn en waar nodig achter de vodden wordt gezeten. De klanten die inmiddels voor dit concept hebben gekozen, verdienen de inzet van onze recruiter ruimschoots terug zowel in gemak en expertise, als in kosten voor de werving & selectie. Daarbovenop komt nog dat de recruiter en-passant ook uw organisatie als werkgever in de markt zet, middels internet, (sociale)media en campus-recruitment.

Indien u worstelt met lastig invulbare vacatures of uw kosten en tijdsbesteding in werving & selectie wilt verminderen, dan vertellen wij u daar graag meer over.

Vraag het ons

of

Lees alles over onze aanpak in Werving & Selectie van hoger opgeleiden