Wat werkt voor jou?

Wat zijn je grootste successen? Wat zijn je sterkste punten? Wat zijn je beste eigenschappen? In vrijwel elk sollicitatiegesprek komen dit soort vragen aan bod. Je wilt immers weten welke kwaliteiten je nieuwe collega in huis heeft. We gaan vandaag dan ook niet vertellen dat je, die vragen niet moet stellen. We willen je wel helpen om voortaan een slag dieper te gaan en voorbij de kwaliteit te kijken. Want een kwaliteit zegt iets over een persoonlijkheid, maar een resultaat zegt iets over de omstandigheid.

Afgelopen week zagen we de Oranje verdediging ploeteren in het nieuwe systeem van de bondscoach. Van Dijk, De Ligt, Blind, ze behoren tot de beste spelers ter wereld maar oogden onrustig, onstabiel en onzeker in dit ongewone 3-4-1-2 systeem. In de afgelopen weken zagen we een amateur politicus die tot president van Oekraïne werd verkozen en de rol van zijn leven speelt in de grootste tragedie van deze tijd. Had hij onder normale omstandigheden ook zo sterk kunnen groeien als leider van zijn volk?

Naast individuele kwaliteit, wordt succes in belangrijke mate bepaald door speelveld, speelstijl en spelmateriaal. Zo speelt de ene voetballer liever in een 4-4-2 systeem en de ander bij voorkeur in 4-3-3. De ene tennisser is beter op gras, de ander op gravel. Iedere hardloper heeft qua schoenen een duidelijke voorkeuren in veerkracht, demping, pasvorm, souplesse en stabiliteit. Als jij moet presteren in situaties of met materialen die je minder goed liggen, dan zul je vanzelfsprekend ook minder succesvol zijn dan in een setting die beter bij je past.

Wat werkt voor jou? Dat is misschien wel de belangrijkste vraag uit selectie- of ontwikkelgesprekken. In welke situatie ben je effectief? Waar kom jij het meest tot je recht? Hoe werk je het best? Wat heb je nodig om succesvol te zijn? Hoe word jij graag aangespeeld om te kunnen scoren? Deze vragen helpen je om te beoordelen of een kandidaat ook op jouw speelveld, in jouw systeem, met jouw spullen succesvol wordt.

Mensen die met het verkeerde gereedschap werken, lopen de kans zichzelf en hun omgeving te verwonden. Als een hamer je enige gereedschap is, dan ziet immers elk probleem eruit als een spijker. Bedrijven die elke medewerker in dezelfde mal willen persen, vervormen talent en eigenheid tot middelmatige eenheidsworst. Want met het goede gereedschap kunnen gewone mensen geweldige dingen doen.

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy | Algemene voorwaarden